HW2 - BŐVÍTMÉNYEK

A MIDI-HW2 bővítés kizárólag a billentyűzetek „Hauptwerk”-software-es megszólaltatására szolgál. Amint a nevében is benne van, egyfajta bővítésről van szó. A MIDI-HW-nek nincs saját MIDI-átalakítója, emiatt MIDI04 nélkül nem működőképes.

UHT - HW2 Example

UHT - HW2

A bővítés egyelőre a pedál és egy ötödik manuál csatlakoztatási lehetőségét rejti magában. A csatlakozások dinamikus megszólaltatáshoz szintén alkalmasak. A tervezett átalakítók ugyanúgy, mint a MIDI0-nál, a dinamikáért és kontaktkiválasztásért felelős. A pedál (Kanal1) és az 5. manuál (Kanal14) csatornái előre programozottak. A bővítés azonban a maximum 124 kapcsoló és a 4 potenciométer beolvasását és feldolgozását látja el. A MIDI04-et egy 16-pólusú kábel köti a rendszerhez, mely az adatforgalmon kívül a platina áramellátásáért is felel. A redőnytalpak vagy hengerek maximum 4 potenciométerének csatlakoztatására sztereó perselyek szolgálnak. A kapcsolók és a gombok különböző módon dolgozzák fel a jeleket. Megfelelő programozással a felhasználó maga döntheti el, hogy hogyan szeretné konfigurálni a MIDI-HW2-bővítést, melyet műoldalanként kell programozni. Összesen 13 konfiguráció áll rendelkezésre. A 0-s konfiguráció 128 billentyűre és a 1-es konfiguráció 128 kapcsolóra van programozva alapértelmezetten. Ezek között különböző vegyes konfigurációk találhatók, mint pl. 108 gomb és 16 kapcsoló.

 

HW3 - BŐVÍTMÉNYEK

Wie bei der HW2 - Erweiterung gibt es auch hier die Anschlussmöglichkeit für ein 5. Manual und ein Pedal.

UHT - HW3 Example

UHT - HW3

Mit den DIP - Schaltern kann auch hier die Dynamik ausgeschaltet werden. Für das Pedal ist der MIDI - Kanal fest auf „1“ und für das 5. Manual auf Kanal „14" vorprogrammiert. Der hauptsächliche Unterschied zur HW2 - Erweiterung besteht darin, dass mit den Untermodulen HW3-X8 auch beleuchtete Taster und / oder Schalter, sowie elektromagnetische Zugregister angeschlossen werden können. Auf diese Weise funktioniert die HW3 - Erweiterung als Ausgangs- UND Eingangsmodul. Es werden MIDI Daten verarbeitet und an den Computer gesendet. Als Feedback werden werden LED Signale oder Impulse für Treiber für elektromagnetische Schalter oder Zugregister generiert.

 
©  2010-2018 ULRICH HERMANN TASTATURBAU - AM ROLLSBERG 214 - 99610 ORLISHAUSEN - GERMANY. ALLE RECHTE VORBEHALTEN.